De touwtjes in handen
houden na een echtscheiding
_______

Na een scheiding is het vaak extra waardevol om vast te leggen wat er moet gebeuren als u er straks niet meer bent (in een testament), of als u onverhoopt niet meer in staat bent om zelf te beslissen (in een levenstestament).


Of het nu gaat om het aanpassen van uw wensen of het voor de eerste keer vastleggen ervan: bij het opstellen van beide akten help ik u graag.

Waar belandt uw vermogen?

Veel mensen willen na een scheiding voorkomen dat vermogen via de kinderen bij de voormalige partner terechtkomt. Met een zogeheten tweetrapstestament voorkomt u dat uw vermogen via de kinderen vererft naar uw ex. In lijn hiermee ligt ook het uitsluiten van het ouderlijk vruchtgenot, zodat uw voormalige partner niet de rente mag trekken van het vermogen dat uw kind erft.

Regelingen rondom kinderen

Een andere veelvoorkomende wens is het onder beheer plaatsen van een erfenis van een minderjarig kind bij een ander dan de ex-partner. Dit beheer kan voortduren nadat een kind 18 jaar is geworden. En u kunt in uw testament ook een executeur benoemen, iemand die uw uitvaart regelt en de nalatenschap afwikkelt. Ook de voogdij kunt u regelen in een testament.

Regie dankzij levenstestament

Een levenstestament bevat wensen voor de situatie waarin u door ziekte of een ongeval niet meer in staat bent om zaken zelf te regelen. Zo houdt u zelf de regie over uw leven. Zeker na een scheiding kan het opstellen van een levenstestament erg nuttig zijn.

Uw wensen op maat vastleggen

Voor zowel een testament als een levenstestament kunt u vertrouwen op mijn kennis en ervaring. Ik begeleid het volledige proces, inclusief het ondertekenen van de akte bij de notaris met wie ik samenwerk.

Maak een afspraak

Benieuwd wat ik voor u kan doen? Ik praat u graag bij over alle mogelijkheden in uw situatie. Ook buiten kantooruren. Maak vandaag nog een afspraak.

030-7991170 of info@apfr.nl