Elke nalatenschap vlot en
vertrouwd afgewikkeld
_______

Het overlijden van een dierbare is een emotionele gebeurtenis. Ook spelen er praktische kwesties én moet er van alles geregeld worden. Ik help u graag bij het vertrouwd, objectief en vlot afwikkelen van een nalatenschap.


Vaak doemen er na een overlijden veel vragen op. Zoals: is er een testament? Wie zijn de erfgenamen? Wat moet ik doen als het saldo van de nalatenschap negatief blijkt te zijn? Of: ik ben onterfd, heb ik toch nog ergens recht op?

Zaken regelen

Daarnaast moet er van alles geregeld worden. Denk aan het deblokkeren of opheffen van bankrekeningen, openstaande nota's betalen, de woning ontruimen, verkopen of verdelen, effecten verkopen of het indienen van de aangifte erfbelasting (successierecht).

Volledig afwikkelen

Bij al deze uitdagingen kunt u op mij vertrouwen. Ik kan de volledige nalatenschap voor u afwikkelen. Van het opmaken van de verklaring van erfrecht tot het indienen van de aangifte erfbelasting en het verdelen van de nalatenschap.

Negatief saldo

Ook bij de afwikkeling van een nalatenschap met een negatief saldo kan ik u ondersteunen. Het is dan raadzaam om de nalatenschap niet zuiver, maar beneficiair te aanvaarden. Deze afwikkeling (vereffening) dient volgens wettelijke voorschriften te gebeuren, om te voorkomen dat de erfgenamen met hun eigen vermogen aansprakelijk worden voor de schulden van de nalatenschap.

Kennismaken

Ik heb ruime ervaring met de afwikkeling van (complexe) nalatenschappen, ook die met internationale aspecten. Ik sta voor u klaar. Maak gerust een afspraak voor een kennismaking.

030-7991170 of info@apfr.nl